Την παρακάτω συνταγή με το υπέροχο λικέρ μου την έστειλε η μητέρα μου επειδή ξέρει πως μου αρέσουν τα γλυκά ποτά :)
Πάρτε χαρτί και μολύβι λοιπόν και ξεκινάμε...
Υλικά:
10 περγαμόντα
1 lt τσίπουρο
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
Εκτέλεση:
1.Πλένουμε καλά τα φρούτα.
2. Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά την κίτρινη φλούδα όσο πιο λεπτή μπορούμε.
3. Τοποθετούμε τις φλούδες σε βάζο και τις περιχύνουμε µε το αλκοόλ.
4. Το αφήνουμε για µία εβδομάδα σφραγισμένο.
5. Διαλύουμε τη ζάχαρη µε το νερό σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά.
6. Μόλις κρυώσει αφαιρούμε τις φλούδες από το αλκοόλ.
7. Προσθέτουμε στο αλκοόλ το ελαφρύ σιρόπι και ανακατεύουμε.
8. Τέλος το σουρώνουμε και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου