Την παρακάτω συνταγή μας την στέλνει η φίλη μας η Κωνσταντίνα για να δοκιμάσουμε και εμείς τα παραδοσιακά φοινίκια της Ικαρίας και μας υπόσχεται ότι δεν θα το μετανιώσουμε. Πάρτε χαρτί και μολύβι λοιπόν και ξεκινάμε...
Υλικά:
180 ml Ελαιόλαδο
380 γρ. αλεύρι
80 ml χυμό πορτοκάλι
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. ζάχαρη
10 ml ούζο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε την ζάχαρη και το ελαιόλαδο στο μίξερ και μετά προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την baking powder, το ξύσμα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το
ούζο.
2. Μετά αρχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει πιο εύπλαστη η ζύμη που δεν θα κολλάει στα
χέρια.
3.Ύστερα κόβουμε κομμάτια ζύμης δίνοντας τους το σχήμα που θέλουμε και τα πλάθουμε.
4. Τέλος τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά.
Tips:
1. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
2. Μπορούμε επίσης να μελώσουμε τα φοινίκια όπως ακριβώς και τα μελομακάρονα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου